Update fase 2: boren bodembronnen in volle gang

Boren van bodembronnen
Het boren van de bodembronnen is half oktober gestart. Met deze bronnen maken wij straks gebruik van de bodemwarmte om de toekomstige woningen te warmen en koelen. Elke woning krijgt zijn eigen bron. De machine kan ongeveer twee bronnen per dag boren. De verwachting is dat we nog ongeveer 3 a 4 weken bezig zijn met het boren.

Planning
Voorlopig zijn we nog een aantal weken bezig met het boren van de bodembronnen. Hierna wordt het zandpakket gereed gemaakt voor het aanbrengen van de draagconstructie in de vorm van mortelschroefpalen. De verwachting is dat wij voor de kerstvakantie de boorpalen gereed zullen hebben. Dan kunnen de prefab funderingsbalken na de kerstvakantie gemonteerd worden en kan het opbouwen gaan beginnen.

Bouwverkeer via Goeman Borgesiusstraat
In het vorige nieuwsbericht is uitgelegd waarom er op dit moment meer bouwverkeer door de Goeman Borgesiusstraat rijdt. Inmiddels is firma Heijmans Infra gereed met de vooraanleg van het hoofdriool en kan het bouwverkeer weer via de Jan Nieuwenhuijzenstraat de bouwplaats bereiken. Mocht het bouwverkeer onverhoopt niet via de Jan Nieuwenhuijzenstraat het bouwterrein op kunnen komen, dan kan het zo zijn dat er bij hoge uitzondering toch bouwverkeer via de Goeman Borgesiusstraat rijdt. Dit mag, maar doen wij gezien de huidige staat van het straatwerk liever niet.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrieven.

Vragen, klachten of schade?
We snappen dat u vragen of klachten kunt hebben over bepaalde zaken rondom de sloop en de bouw. U kunt deze via de contactpagina indienen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u schade? Dan kunt u dit melden via de de contactpagina.