Update fase 2: sloop afgerond

Sloop afgerond
De sloop van fase 2 is deze week afgerond. Vorige week is er helaas door de sloper buiten de werktijden gewerkt wat voor overlast heeft gezorgd. Hier bieden wij onze oprechte excuses voor aan. Hiervoor zijn passende maatregelen getroffen. Niet alleen voor het werken buiten werktijden, ook voor het niet netjes omgaan met de omgeving waardoor de openbare weg kapot is gegaan. Dit betekent dat er een andere partij is gecontracteerd voor het gereed maken van de grond voor de bouw. 

Planning
Vanaf 17 oktober starten we met het boren van bodembronnen. Met deze bronnen maken wij straks gebruik van de bodemwarmte om de toekomstige woningen te warmen en koelen. Elke woning krijgt zijn eigen bron. De machine kan ongeveer twee bronnen per dag boren. De verwachting is dat we zo’n zeven weken bezig zijn met het boren van bodembronnen.

Bouwverkeer via Goeman Borgesiusstraat
Op dit moment rijdt er meer bouwverkeer door de Goeman Borgesiusstraat. Dit mag, maar doen we liever niet. Op dit moment moeten we gebruik maken van deze route, omdat firma Heijmans het hoofdriool vernieuwt waardoor het bouwverkeer tijdelijk niet door de Jan Nieuwenhuijzenstraat het bouwterrein op kan komen. Vanaf 24 oktober is Heijmans klaar met de werkzaamheden en kan het bouwverkeer weer gebruik maken van de Jan Nieuwenhuijzenstraat. 

Boren van heiwerk
Er zijn vragen binnen gekomen over hoe het heiwerk wordt uitgevoerd. De heipalen worden niet de grond in geslagen, maar geboord.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrieven.

Vragen, klachten of schade?
We snappen dat u vragen of klachten kan hebben over bepaalde zaken rondom de sloop en de bouw. U kunt deze via de contactpagina indienen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u schade? Dan kunt u dit melden via de de contactpagina.