Voortgang werkzaamheden Tolstraat (fase C)

 

Na een maand vertraging te hebben opgelopen met de werkzaamheden in de Karel Doormanstraat, zijn we eindelijk aanbeland bij de Tolstraat. Het riool ligt erin tot aan de kruising Karel Doormanstraat – Tolstraat. En vanaf de kruising Jan Nieuwenhuijzenstraat wordt de bestrating richting de Tolstraat aangebracht. Waarschijnlijk is het straatwerk over ongeveer twee weken aangebracht tot aan de kruising met de Brittenruststraat. De parkeerplaatsen tussen de Jan Nieuwenhuijzenstraat en de Brittenruststraat worden in fasen opengesteld.

Nieuwe put in de kruising Karel Doormanstraat – Tolstraat

In de kruising Karel Doormanstraat Tolstraat komt een grote nieuwe (prefab) put. We gaan pas opbreken als de put geleve

rd kan worden. Dit proces is vertraagd en om die reden beginnen later dan gepland, namelijk eind april 2024. Totdat de put kan worden aangebracht blijft de Tolstraat toegankelijk voor het verkeer vanaf de zijde Prins Bernhardlaan.

De put wordt straks op de juiste plek getild met een telekraan. Als de put is aangebracht worden de rioolbuizen met metselwerk aan de put gemaakt. We verwachten dat we hier ongeveer twee maanden mee bezig zijn. Toch kan het zijn dat we vertraging oplopen, bijvoorbeeld omdat we de Limesroute tegenkomen (archeologie).

Tolstraat tijdelijk afgesloten vanaf de Prins Bernhardlaan

Er is veel werkruimte nodig om de nieuwe put te kunnen maken. Dit betekent dat de Tolstraat vanaf de Prins Bernhardlaan vanaf eind april/begin mei afgesloten wordt. Deze afsluiting duurt in totaal ongeveer drie maanden, omdat we aansluitend aan het aanbrengen van de put ook het straatdeel tussen de kruising Karel Doormanstraat – Tolstraat en de Prins Bernhardlaan uitvoeren.

Heijmans is verplicht om de woningen en aanliggende functies bereikbaar te houden voor bewoners en gebruikers, en uiteraard voor de hulpdiensten. Om de bereikbaarheid te kunnen garanderen nemen wij extra bereikbaarheidsmaatregelen op de kruising Karel Doormanstraat – Tolstraat, rondom het werkvak:

  1. Tijdelijke by-pass appartementencomplex Castella:

Voor de bewoners van appartementencomplex Castella maken wij een tijdelijke bypass om het werkvak op de kruising Karel Doormanstraat – Tolstraat heen. Daarmee kunnen de bewoners (en bezoekers) de parkeergarage blijven bereiken. De bewoners krijgen hier nog meer informatie over.

  1. Tijdelijke inrit parkeerplaats Groene Hart Lyceum / TOP-mavo

Aan de andere kant van het werkvak op de kruising maken wij een tijdelijke inrit naar de parkeerplaats van het Groene 

Hart Lyceum / TOP-mavo, net naast de huidige inrit. Medewerkers en bezoekers van de school kunnen deze parkeerplaats bereiken vanaf de wijk, via de Emmalaan – Tolstraat of via de Goeman Borgesiusstraat – Tolstraat. 

  1. Omleiding fietsers om het werkvak

Fietsers die vanaf Willem de Zwijgerlaan en de Prins Bernhardlaan fietsen, kunnen de Tolstraat vanaf de Prins Bernhardlaan bereiken en om het werkvak heen de andere kant van de Tolstraat bereiken. Langs deze route kunnen de scholieren ook de fietsenstalling van de school bereiken.

 

Figuur 1: Werkzaamheden kruising Karel Doormanstraat – Tolstraat