Sloopwerkzaamheden fase 2 gaan door tijdens bouwvak

Sloper gaat door tijdens de bouwvak
De sloop van de woningen in fase 2 vordert. We hebben sloopbedrijf Kjeld gevraagd om in de bouwvakantie door te werken. Dit betekent dat Kjeld van week 30 t/m 32 door gaat met het slopen van de woningen. Dat zijn de weken van 25 juli tot en met 12 augustus.

De keuze om tijdens de bouwvakantie door te gaan met slopen is weloverwogen gemaakt. We vinden het belangrijk om zo min mogelijk overlast veroorzaken. In de vakantieperiode zijn de scholen dicht en er zijn meer mensen op vakantie, waardoor het rustiger is in de buurt.

Doordat Kjeld tijdens de bouwvakantie doorwerkt, zijn de sloopwerkzaamheden ook sneller klaar. We verwachten dat eind week 38 (de week van 19 september) alle woningen van fase 2 gesloopt zijn. 

Werktijden
Kjeld werkt van maandag t/m vrijdag van 07:00 uur tot 16:00 uur. Als het nodig is, kan het werk uitlopen tot maximaal 18:00 uur.

Beveiliging
Tijdens de bouwvakantie loopt Westvlietbewaking in de avond en nacht gewoon door. Ook wordt het terrein nog steeds beveiligd door de camera’s van BouWatch.

Sloopvolgorde (onder voorbehoud)
Hugo de Grootstraat 53 t/m 67
Jan Nieuwenhuijzenstraat 27 t/m 41
Jan Nieuwenhuijzenstraat 28 t/m 32
Hugo de Grootstraat 39 t/m 51 en 96 en 98 (39 t/m 51 is blok aangrenzend aan school)
Goeman Borgesiusstraat 1 t/m 19

Na de sloop
Na de sloop wordt het terrein verder bouwrijp gemaakt en start ERA Contour met het boren van de putten voor de warmtepompen. Daarna wordt de eerste paal geboord en starten we met de bouw. Nadat alle woningen zijn gesloopt, plaatsen we een uitgebreider bericht over deze werkzaamheden.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrieven.

Vragen of klachten?
We snappen dat u soms vragen of klachten heeft over bepaalde zaken rondom de sloop en de bouw. U kunt deze via de contactpagina indienen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.