Op 19 en 20 mei plaatsen we de bouwhekken rondom fase 2

Aankomende donderdag en vrijdag, 19 en 20 mei, plaatsen we de definitieve bouwhekken voor de nieuwbouw van fase 2. Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen. Dit betekent ook dat er een aantal straten (deels) wordt afgesloten én dat de ingang van de speeltuin en het kinderdagverblijf verplaatst worden. 

Hier komen de bouwhekken
Op onderstaand kaartje kunt u zien waar wij de bouwhekken precies plaatsen. De rode lijn op de tekening laat zien waar de bouwhekken komen. Hierop ziet u ook dat vanaf aanstaande donderdag de Jan Nieuwenhuijzenstraat is afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat geldt ook voor de Hugo de Grootstraat en de Brittenruststraat. De Groen van Prinstererschool is vanaf dat moment alleen nog bereikbaar via de Jan Nieuwenhuijzenstraat aan de kant van de Emmalaan en de Goeman Borgesiusstraat. 

Zo lopen de bouwroutes
De in- en uitgang van de bouwplaats bevindt zich aan de Jan Nieuwenhuijzenstraat, aan de kant van de Karel Doormanstraat. Tijdens de hele sloop- en bouwperiode kunnen de vrachtwagens zo het bouwterrein op en af rijden.

Daarnaast is er nog een uitgang van de bouwplaats op de kruising van de Brittenruststraat met de Karel Doormanstraat. Tijdens de hele sloop- en bouwperiode kan vrachtverkeer ook aan deze kant de bouwplaats verlaten. Voor deze uitgang hanteren we venstertijden: dit houdt in dat er rond de drukke starttijd van de school (Groene Hart) en het kinderdagverblijf daar in principe geen bouwverkeer mag rijden. Als het toch nodig is dat daar tussen die tijd vrachtverkeer rijdt, dan gebeurt dat altijd onder begeleiding van een verkeersregelaar. De venstertijd is tussen 08.00 en 09.00 uur.

Als laatste is er tijdens de sloopperiode nog een tijdelijke in- en uitgang van de bouwplaats aan de Goeman Borgesiusstraat. Tijdens de sloop mag vrachtverkeer ook de bouwplaats op- en afrijden via de Tolstraat en Goeman Borgesiusstraat. Zodra de sloop is afgerond en de nieuwbouw start, vervalt deze in- en uitgang van de bouwplaats. De sloop duurt naar verwachting tot het eind van 2022. Vanaf januari 2023 wordt deze in- en uitgang dus niet meer gebruikt.

De ingangen van de speeltuin en het kinderdagverblijf worden verplaatst
Omdat de plaatsing van de bouwhekken ervoor zorgt dat Speeltuinvereniging Kindervreugd en Kinderdagverblijf Minoes niet meer bereikbaar zijn, worden beide ingangen verplaatst. Op de kaart kunt u ook zien dat deze ingangen zich tijdens de hele sloop- en nieuwbouwperiode bevinden aan de Karel Doormanstraat. Dit wordt ook ter plekke met borden aangegeven.

Dit is de planning van fase 2
De sloop van de oude woningen in fase 2 is naar verwachting eind 2022 afgerond. Aansluitend starten we met de nieuwbouw en aan het eind van 2023 verwachten wij de woningen op te leveren.