Maatregelen tegen onrust in het Rode Dorp

Nu fase 1 van de nieuwbouw is opgeleverd, start ERA Contour binnenkort in opdracht van Woonforte met de sloop en nieuwbouw van fase 2. Dit betekent dat er de afgelopen tijd steeds meer woningen uit fase 2 leeg zijn komen te staan. Hoewel de lege woningen dicht getimmerd zijn, is er helaas al een aantal weken veel onrust in het gebied. Wij realiseren ons goed dat dit voor u als omwonende een gevoel van onveiligheid met zich meebrengt. Wij informeren u graag over de maatregelen die we nemen om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Elke woning die leeg komt, wordt dicht getimmerd om de kans op vandalisme in de woning zo klein mogelijk te maken. Vanaf het moment dat de eerste woningen leeg staan, surveilleren professionele beveiligers ’s avonds en ’s nachts in het Rode Dorp. Als dat nodig is, schakelen zij direct de politie in. Er zijn inmiddels al meerdere jongeren opgepakt die een taakstraf onder begeleiding van Bureau Halt moeten doen.

De laatste tijdelijke bewoners verhuizen deze week. Op vrijdag 6 mei draagt Woonforte alle sleutels van de woningen over aan ERA Contour. Tot die tijd wordt er elke ochtend een grofvuil-container geplaatst in de Hugo de Grootstraat. Deze is bedoeld voor de huisraad van de vertrekkende bewoners. Aan het eind van elke dag wordt de container weer opgehaald. Dit doen we om te voorkomen dat huisraad vernield of in brand gestoken kan worden op het moment dat de bewoners vertrokken zijn.

In de week van 16 mei worden de bouwhekken rondom de te slopen woningen geplaatst, waarmee het gebied wordt afgezet.