Hoogste punt nieuwbouw voor woningen Rode Dorp fase 2

Woonforte en ERA Contour staan stil bij volgende mijlpaal vernieuwing buurt . Op maandag 5 juni hesen Woonforte en ERA Contour de vlag om het hoogste punt van de nieuwe woningen in fase 2 te vieren.  Hiermee is een volgende mijlpaal bereikt in de vernieuwing van het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn.  Woningcorporatie Woonforte en TBI-onderneming ERA Contour vierden dit op de bouwplaats met alle vaklieden.   

Na de sloop van de oude woningen in de karakteristieke Alphense volksbuurt is in november van vorig jaar gestart met de nieuwbouw van de 67 woningen uit de tweede fase. Inmiddels staan de casco’s en wordt de vernieuwde buurt langs de Jan Nieuwenhuijzenstraat, Brittenruststraat, Goeman Borgesiusstraat en Hugo de Grootstraat steeds beter zichtbaar. Eind dit jaar worden de woningen opgeleverd. Alle woningen zijn verhuurd. De huurders kijken vol verwachting uit naar hun nieuwe woning.   

Nog één fase sloop en nieuwbouw  
In deze tweede fase komen 67 energiezuinige eengezinswoningen met typerende rode daken, naar een ontwerp van Bloemen Architecten. Na deze fase volgt de sloop en nieuwbouw van 58 woningen van fase 3 in de Karel Doormanstraat. In 2022 leverden we al 47 woningen eengezinswoning op in fase 1. In totaal bouwt ERA Contour 172 nieuwe huurwoningen voor Woonforte in het Rode Dorp.