Eerste nieuwe woningen opgeleverd!

Eindelijk was het zover! Op woensdag 26 januari ontvingen de eerste 11 bewoners de sleutel van hun nieuwe woning uit handen van Woonforte! De komende weken ontvangen ook de andere 36 bewoners uit de eerste fase de sleutel van hun nieuwe huis. 

Van de 51 huishoudens uit fase 1 keren 38 bewoners weer terug naar hun oude, vertrouwde wijk. Ze kunnen de wijk echt niet missen. En staan in de startblokken om de woning in te richten en weer snel terug te keren in het Rode Dorp.  

 

Energiezuinige woningen 

Om de woningen weer te laten voldoen aan de huidige bouweisen was nieuwbouw noodzakelijk. De nieuwe woningen zijn groter en energiezuiniger. Door de uitstekende isolatie, de zonnepanelen en de bodemwarmtepomp is het mogelijk om energieneutraal in de woningen te wonen.  

 

Karakter van de wijk wordt behouden 

Het Rode Dorp is vroeger niet in één keer gebouwd. Dat is te zien aan de verschillende bouwstijlen. Die bouwstijlen zien we ook weer terug in de nieuwe woningen. Het uitgangspunt is altijd geweest dat de nieuwe woningen goed in de sfeer en het karakter van de wijk moesten passen. Daar is architectenbureau Bloemen goed in geslaagd.  

 

Bouwen in drie fases  

De vervanging van de in totaal 172 woningen vindt in drie fases plaats. Woonforte is sinds 2016 bezig met de ontwikkeling van de wijk. In samenwerking met de klankbordgroep hebben de woningen vorm gekregen en bouwonderneming ERA Contour heeft de woningen gebouwd.  

 

Fase 2 start in april  

Nadat de woningen van fase 1 zijn opgeleverd, start in april de sloop van de 62 woningen van fase 2. De bewoners van de oude woningen mogen nu al kiezen voor de terugkeer naar het Rode Dorp zodat zij op tijd de kleuren van de keuken en tegels kunnen kiezen. Zodra zij hun keuze hebben gemaakt, krijgen huurders uit fase 3 de keuze. De woningen waar geen Rode Dorpers gaan wonen, worden geadverteerd. De verwachting is dat medio maart 2022 deze sociale huurwoningen op de website van Huren in Holland Rijnland komen.