De sloop van de woningen is gestart

Het is zover; de sloop van de leegstaande woningen in het Rode Dorp is gestart! Vandaag heeft sloopbedrijf Kjeld B.V. de machines aangevoerd waarmee zij de woningen afbreken. Ze waren vorige week al gestart met het leeghalen van de tuinen en het slopen van de eerste bergingen. Vandaag zijn ze ook al begonnen met het slopen van de eerste woning.

Planning van de sloop
Kjeld B.V. verwacht tot eind januari 2021 nodig te hebben voor de totale sloop. Tijdens de feestdagen zijn daarom niet alle sloopwerkzaamheden afgerond. We begrijpen dat u zich daarover zorgen maakt, want het is de afgelopen weken al zo onrustig rond de sloopwoningen. Wij zorgen voor een veilige bouwplaats met bouwbeveiliging zodat u met een gerust hart de feestdagen kunt vieren. Vlak voor de feestdagen plaatsen wij hierover een nieuw bericht op de website.

ERA Contour start ook later met de nieuwbouw 
Dat is het gevolg van het oponthoud bij het verwijderen van het asbest vóór de sloop. Hierover informeerden wij u eerder. We verwachten begin februari met de nieuwbouw te starten. Zodra hier meer over bekend is, plaatsen wij weer een nieuwsbericht op deze website. Door de latere start worden de woningen ook later opgeleverd. De verwachting is dat de woningen tussen oktober 2021 en januari 2022 opgeleverd worden.