Bomen zijn belangrijk

Bomen zijn belangrijk!

 

Als onderdeel van de herinrichting zijn bomen gekapt. Dit gebeurt echter alleen wanneer er een groter belang tegenover staat. Want het heeft de voorkeur om bomen (mits gezond) te behouden. Bomen hebben namelijk een belangrijke functie als het gaat om natuur en biodiversiteit, maar ook voor verkoeling en voor uw gezondheid.

Wanneer een boom moet worden gekapt, wordt deze gecompenseerd in de straat of ergens in de buurt. Wij proberen de bomen op een geschikte manier in te passen in het ontwerp van uw straat. 

 

Overlast door bomen

De toegevoegde waarde van bomen wordt ook ervaren door bewoners in het Rode Dorp. Toch merken we dat dit niet voor iedereen zo is. Dit kwam onder andere naar voren tijdens de participatieavonden die wij hebben gehad met bewoners. Verschillende bewoners vertelden ons dat ze overlast ervaren van bomen in hun straat, bijvoorbeeld door bladafval, plak op auto’s en schaduw op de woning. Zij zien de bomen hierdoor liever uit de straat verdwijnen.

Er zitten echter meer voordelen dan nadelen aan bomen, zeker als het gaat om leefklimaat. Bomen geven namelijk zuurstof, schaduw, ontspanning en nog veel meer!

 

Kijk op de website!

Bomen zijn dus echt heel belangrijk. Mocht u twijfelen, kijk dan eens op de website: https://bomenzijnbelangrijk.nl. Op deze website wordt uitgebreid uitgelegd waarom het toch goed is om de bomen in de wijk te behouden.