Afsluiting Jan Nieuwenhuijzenstraat en extra beveiliging rond bouwterrein

De bocht van de Jan Nieuwenhuijzenstraat naar de Grijpensteinstraat wordt op vrijdagmiddag 23 oktober definitief afgesloten. Ook het pleintje aan de Jan Nieuwenhuijzenstraat komt daarmee binnen de bouwhekken te vallen. Dit gebeurt omdat de sloop van de woningen dichterbij komt, waarvoor het bouwterrein ingericht moet worden. We sluiten dit gedeelte iets eerder af dan gepland, omdat we merken dat er veel overlast plaatsvindt in en om de te slopen woningen.

Vanuit omwonenden, de BOA’s en de wijkagent krijgen we meldingen over overlastgevende jongeren die ’s avonds actief zijn. Het pleintje aan de Jan Nieuwenhuijzenstraat wordt door hen veel gebruikt om over de hekken en tuinmuren heen te klimmen. Om die reden valt ook het pleintje binnen de bouwhekken.

Omdat we veel meldingen krijgen vanuit omwonenden dat zij zich onveilig voelen door de overlastgevende jongeren, zetten we daarnaast vanaf vrijdagmiddag 23 oktober beveiliging rond het bouwterrein in. Elke avond en nacht tussen 17.00 en 07.00 uur, surveilleren er beveiligers. Op deze manier hopen we dat de overlast teruggedrongen wordt. Mocht u toch een onveilige situatie opmerken, dan kunt u dit altijd melden via het contactformulier op deze website.