Groenaanplant en -onderhoud Karel Doormanstraat (fase E) en Tolstraat (fase C)

Vanuit de wijk krijgen wij vragen over wanneer de nieuwe aanplant beplanting in de nieuwe groenvakken wordt aangebracht en door wie en wanneer het onderhoud hiervan wordt uitgevoerd. Met name het onderhoud heeft soms lang op zich laten wachten in de tijdelijke situatie (zonder definitieve beplanting), waardoor de plantvakken er rommelig uit zijn komen te zien. Die kritiek is terecht en wij kunnen ons voorstellen dat de vragen oproept. Vandaar deze brief met toelichting op de planning voor het aanbrengen van de beplanting.

De definitieve beplanting moet nog worden aangebracht. Dit doen wij pas wanneer we voldoende gevorderd zijn met de werkzaamheden en tijdens het plantseizoen, zodat de planten goed aan zullen slaan.

In fase E (Karel Doormanstraat) en het gerealiseerde gedeelte van de Tolstraat brengen wij de definitieve beplanting in het komende plantseizoen aan (waarschijnlijk in november). In het gedeelte Tolstraat dat nu nog wordt uitgevoerd planten we in het voorjaar aan. In deze twee geplande periodes slaat de beplanting het beste aan. De exacte planning is afhankelijk van de levertijd en de juiste weersomstandigheden. U krijgt bericht wanneer wij deze werkzaamheden gaan uitvoeren.

In fase C (Tolstraat en Goeman Borgesiusstraat) zijn we nog volop aan het werk. Het onderhoud gebeurt door Heijmans zolang de werkzaamheden nog bezig zijn door Heijmans en de straten nog niet zijn opgeleverd aan de gemeente. Wanneer deze overdracht heeft plaatsgevonden ligt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud bij de gemeente.