Willem de Zwijgerlaan weer open!

 

Tijdens de zomervakantie is de rijbaan Willem de Zwijgerlaan vanwege werkzaamheden aan het hemelwaterriool voor het verkeer afgesloten geweest vanaf de Prins Bernhardlaan tot aan de kruising Van Eijckstraat/ Lijsterlaan. Het nieuwe riool is vanaf het Rode Dorp aangebracht in de Willem de Zwijgerlaan in de richting van de Ambonstraat en de Prinses Irenelaan, met een oversteek via de kruising met de Prins Bernhardlaan.


Verlate openstelling Willem de Zwijgerlaan

Voor de zomervakantie gingen we ervan uit dat de Willem de Zwijgerlaan op 23 augustus 2024 klaar zou zijn en opengesteld kon worden. Door een kleine vertraging en daardoor krapte in de planning is besloten om de openstelling van de weg over het weekend te tillen en op maandag 26 augustus open te stellen. Gelukkig is gisteren, na acht weken werkzaamheden, de Willem de Zwijgerlaan – en daarmee ook de Koningin Julianabrug – weer open en kan al het verkeer weer doorrijden. 

De bushalte aan de Willem de Zwijgerlaan en in de richting van de Koningin Julianabrug wordt half september weer in gebruik worden genomen. Hier lopen de werkzaamheden enkele weken vertraging op omdat kabels en leidingen een conflict geven met de nieuw aan te leggen situatie. 

Werkzaamheden Prinses Irenelaan

In de Prinses Irenelaan zijn de werkzaamheden nog bezig. Daar verbinden we het nieuwe hemelwaterriool met de sloot die ten noorden langs de weg ligt. Deze werkzaamheden liggen op planning.  Als gevolg hiervan blijft de Prinses Irenelaan nog afgesloten tot 14 oktober 2024. Ook is appartementencomplex De Stadhouder tijdelijk minder goed te bereiken.

 

Afbeelding: huidige werkzaamheden Prinses Irenelaan